Et Üretim Tesislerinde Ozon Kullanımı

Et Üretim Tesislerinde ozon bir çok alanda kullanılabilir. Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile yapılan çalışmada karkas etlerin İndor Dezenmatik SCS Ozonlu Su Üretici ile üretilen ozonlu su ile duşlanması; TMAB' yi yaklaşık %90 azalttığı, Küf-Maya' da neredeyse tamamını yok ettiği, E.Coli ve Koliform bakterileri yaklaşık %95 azalttığı ve Salmonella spp. analiz sonuçlarında da neredeyse tamamını yok ettiği tespit edilmiştir. Etlerin ozonlu su ile duşlanması ve depolandıkları ve işlendikleri alanların ozonla bakteri yüklerinin kontrol altına alınması ile ürünlerin raf ömründe %30-40 artış sağlanmaktadır. Etlerin taşınması sırasında frigofirik araçlara eklenen ozon üreteçleri ile nakliye süreçlerinde de herhangi bir kontaminasyona maruz kalmaması sağlanmaktadır.

#ozonlusuüreteci #ozon #ozonlusu #anlıkozonlusu #etbakterigiderimi #etüretimtesisihijyen #küfmaya #toplamcanlı #salmonella #ozoncihazı #ozonmakinası #ozonüreteci

PCS Elektronik - 30.05.2023