Tavuk Kümeslerinde Ozonlu Hava ve İçme Suyu Ozonlama Sistemi' nin Avantajları Nelerdir ?

OZON’lu su, hastalık ve ölüm sayısını azaltırken su tüketimini, hayvan büyümesini ve üremeyi iyileştirir. Suda çözünen ozon, E-coli başta olmak üzere bilinen tüm bakteri ve virüsleri tamamen yok eder. Kimyasallara gerek yoktur, suda hiçbir kalıntı bırakmaz tamamen doğaldır. Ozon ayrıca ağır metalleri oksitleyerek sudan uzaklaştırılmasını sağlar. İlaç ve antibiyotik kullanımını ciddi oranda azaltır. Tesislerde su kalitesini iyileştirmek için ozonun kullanılmasının birçok üretici için maliyet tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.

• Çiftlik ortamındaki gazları ( karbondioksit, amonyak vb.) kırıp hava kalitesini arttırır.

• Çiftlik ortamında Bakteri gelişimini engeller 

• Dışarıdan gelecek her türlü bakteri ve virüsü ortam havasından uzak tutar.

• Çevresel faktörleri iyileştirerek, hayvanların daha az hasta olacakları bir seviyeye getirir.

• Üretim için daha az aşı ve ilaç kullanımını sağlar.

• Ürün üzerinde hiçbir kalıntı bırakmaz, çevre dostudur.

• Tavuk üzerindeki stresi azaltır, kilo alımına yardımcı olur, ölüm oranlarını düşürür.

• Altlığın kuru kalmasını sağlar ve altlıkta bakteri oluşumunu engeller.

• Ortamdaki kötü kokuyu azaltır. 

• Tavukçuluk sektöründe sıklıkla rastlanan ve ciddi oranda performans ve kazanç kayıplarına yol açan özellikle E-coli, coliform, salmonelle vb. bakterileri tamamen yok ederek suyunuzu %100 steril hale getirir.

• Bağışıklık sistemini güçlendirerek Hastalıkları ve ölüm oranlarını azaltır. Sindirimi hızlandırır.

• Suyun kalitesini (rengi, tadı, kokusu) iyileştirir. Ağır metalleri sudan uzaklaştırır.

• Kimyasal madde kullanımına gerek duyulmaz. Hammadde ihtiyacı yoktur.

• İlaç ve antibiyotik kullanımını ciddi oranda azaltır. Tavuğun genel sağlığını iyileştirir.

• Kısa süre içerisinde yatırım maliyetini tolere ederek işletmeye uzun vadede ciddi kârlılık sağlar.

PCS Elektronik - 14.07.2023